2012 m. gegužės 22 d., antradienis

ŽEMAŪGĖS TULPĖS

Nors tulpių žydėjimas jau eina į pabaigą, bet vis dar noriu prie jų sugrįžti. Žemaūgės tulpytės tokios žavios ir mielos. Jų žydėjimas džiugina nuo balandžio (tulipa 'Tarda', 'Persian Pearl' ) iki gegužės pabaigos (tulipa 'Little Beauty', 'Batalinni').
 Dabar vis dar žydi savo subtiliu geltoniu tulpė 'Batalinni'. Spalva nerėžia akies, derinasi su kitais augalais. Graži žiedo forma. Neaukšto ūgio, bet labai simpatiška tulpė. Ir dar vienas privalumas - ilgai žydi.




Dar vienos mažos, bet ryškios į save dėmesį atkreipiančios tulpės - 'Little beauty'. Ryškiai rožinės, o viduriukas tamsiai mėlynas, matosi iš toli.



Labai panaši iš pirmo žvilgsnio į  'Little beauty', bet ir tuo pačiu ir labai skirtinga - 'Persian Pearl'. Ji taip pat ryškiai rožinė, bet išorinė žiedlapių spalva balkšva, primenanti perlo spalvą (gal dėl to ir pavadinimas toks :), o viduriukas ryškiai geltonas, ir žydi ji mėnesiu ankščiau - balandį. Bet kai žydi, tai traukia prie savęs ne tik bites :). Visada norisi prieiti ir iš arti ją apžiūrėti.




 Tulipa 'Tarda' tarp mano turimų mini tulpių mažiausios (vos 15 cm) ir ankstyviausios. Jų žiedai saulėje išsiskleidžia plačiai, lyg saulėgražos ir žydi jos tikrai ilgai.
Pasiilgsiu aš tulpių... ir pavasario.
Bet kai apsidairai aplink, ateina antra žydėjimo banga !

8 komentarai:

  1. Cia mane taip svelniai kankinat? (Killing me softly...) Man tulpes pacios graziausios, kai nepilnai prasiskleide pumpurai tebeslepia savy busimos spalvos grozi. Tokia mazyte svelni paslaptis...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Neišsiskleidusios tulpės man taip pat pačios gražiausios. Žavus laukimas - kokia gi ji bus ?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Szkoda, że znowu na ich kwitnienie trzeba będzie czekać cały rok. Pozdrawiam.
    Gaila, kad jų žydi dar kartą, jums reikės laukti ištisus metus. Pagarbiai.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nežinojau, kad yra ir žemaūgės tulpės. Jos būtinai turi atsirasti mano gėlių darželyje.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai rekomenduoju 'Batalinni'. Žydi ilgai ir labai gera spalva.

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...