2014 m. lapkričio 11 d., antradienis

POSŪKIS

Vieno mano sodo kampelio metų laikų posūkis .
 
 

















20 komentarų:

  1. Labai gražus posūkis :) ir eremūrai puikūs :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, Rasa ;)
    Eremūrai - trumpalaikis, bet įspūdingas grožis .

    AtsakytiPanaikinti
  3. Toks natūralus grožis...:) Tikėjausi išvysti kas pasodinta obeliskui į kompaniją, bet neįžiūrėjau:(

    AtsakytiPanaikinti
  4. Obeliskui į kompaniją pasodinta rožė "New Dawn", tik ji silpnokai kol kas auga, nes gauna nemažai šešėlio. Bet, tikiuosi, kad kitą vasarą ji jau parodys savo grožį (tiesą sakant, tai jau šiais metais aš to tikėjausi, bet...:) Šakas užaugino ilgas, reikia tik jas per žiemą kažkaip išsaugoti, kad nenušaltų, o tada gal ir žiedų daugiau pamatysiu :)
    Smagu, kad užsukat į svečius. Gero savaitgalio !

    AtsakytiPanaikinti
  5. Как интересно вы Ауксе проследили прображение вашего сада за год! Весной тюльпаны, потом - рододендроны, потом многолетники. Красиво!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Спасибо, Надежда !
      Мой сад маленький, но если всмотреться хотя в один его уголок, то сколько изменений там происходят за год. И так в каждом саду. Мне очень интересно следить за этим процессом :)

      Panaikinti
    2. Вы спрашивали что за ягодки у меня в посте. На последней фотографии - древовидная лиана "древогубец" (celastrus), цветет и имеет плоды - эти желто-оранжевые ягодки, которые никто не ест!

      Panaikinti
    3. Надежда, спасибо за название растения ! Погуглила, ее можно купить у нас, буду искать весной :). Очень красивая лиана !

      Panaikinti
    4. Вообще - это довольно крепкое дерево и ветвящимися стволом и ветвями, которое потом трудно пересадить. Мы пересаживали его в прошлом году, с помощниками перетащили - такие большие корни. В качестве забора - прекрасная лиана. Ягодки наверно горькие, птицы не клюют. Поэтому всю зиму они украшают сад.

      Panaikinti
  6. Nepaprastai gražu, Aukse. Kiek daug meilės ir rūpesčio augalams matyti Jūsų sode :) O kur dar augalų derinimo paslaptys ir subtilybės... Norėčiau, kad mano sodas bent pusę tiek būtų toks kaip Jūsų.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Kristina, labai ačiū Jums už gražius žodžius !
    Aš tikiu, kad Jūsų sodas tikrai neprastesnis. O jeigu jis kol kas dar nėra tobulas, Jūsų akimis žiūrint, tai tik laiko klausimas. Praeis metai, kiti ir Jūs būtinai atrasit savo sodo grožio paslaptis. Klaidų ir bandymų keliu einame link tobulybės :) Bet taip juk ir įdomiau, bent jau man. Nes būtų liūdna laukti pavasario, jeigu žinočiau, kad jau nieko nebeliko pakeisti savo sode :)
    Pasidarykite savo sodo nuotraukų dabar, rudenį, kai labai gerai matosi, kur labiausiai kažko trūksta, ar priešingai - per daug, ir žiemą, tamsiais vakarais, su puodeliu arbatos, bandykit įsivaizduoti, kokį norėtumėt matyti savo sodą, kokiais augalais mėgautis. Užsirašykite mintis, idėjas, svajones, augalų pavadinimus į Jūsų sodui skirtą sąsiuvinį, o atėjus pavasariui visa tai jau bus subrendę ir teliks visa tai įgyvendinti :)
    P. S. Labai patogu nuotraukas tiesiog atsispausdinti ant A4 formato popieriaus ir bandyti įpiešti jame medžius, krūmus, gėlyno formas ar mažosios architektūros statinius. Visai smagus ir naudingas užsiėmimas :) Sėkmės !

    AtsakytiPanaikinti
  8. Puikus reportažas! Nuostabus harmoningas sodo posūkis! Labai viliuosi, kad analogiškų reportažų su kitais sodo posūkiais dar bus ;)

    AtsakytiPanaikinti
  9. Dėkui :) Tikrai stengsiuos ir su kitais sodo posūkiais ;)

    AtsakytiPanaikinti
  10. Очень впечатляет трансформация этого уголка! Из аккуратного, чистого и скромного - к пышному, разноцветному, жизнерадостному! Очень красиво, Ауксе!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Спасибо, Татьяна, за Ваши приятные слова :) !
      Каждый год, весной, мне не нравится плоскость моего сада, ему как бы не хватает какой-то структуры. Но приходит май, июнь и все бреображается, сад становится объемным. В этом году не буду убирать на зиму засохшие стебли цветов, чтобы сад был интересней зимой :) Буду фотографировать свой эксперимент и продолжу ету серию фотографий именно этого уголка своего сада :)

      Panaikinti
  11. Būtent tai ir norėjau parašyti, kad dar labai trūksta "Žiemos pasakos" nuotraukų šiame posūkyje. Būtų visas metų ratas... Lauksim :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. Никогда не знаешь, что тебя ждёт за поворотом... Но только не в этом саду, где за поворотом вас ожидает живописный пейзаж.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...