2012 m. birželio 22 d., penktadienis

GĖLYNAI

Skubu sudėti paskutiniųjų poros savaičių senumo savo gėlynų nuotraukas, nes bijūnai, irisai, rodžersijos, aguonos, diktonai, snapučiai jau nužydėjo, pereinama prie kito žydėjimo etapo. Tai ankstyvosios vasaros žiedai, kurie būna visada labai laukiami. Nors nėra nelaukiamų žiedų :). Visada labai gera (ypač ryte su kavos puodeliu rankose) vaikščioti po savo gėlynėlį (tai savotiška meditacija) ir stebėti augalus, džiaugtis, kad kai kurie jų jau pasiekė savo maksimalų dydį ir yra visame savo grožyje. Kitų augimą labai norisi paspartinti :). Vakarinės saulės spinduliuose gėlės įgauna kažkokio skulptūriškumo, išryškėja jų forma. Sėdėdama terasoje labai gerai pamatau visus savo gėlynėlių pliusus ir minusus. Tai verčia svajoti, kurti naujus derinius. Kartais nuotraukose nematau to, kas man labai patiko natūroje. Todėl net nugarą įskausta bepleškinant vis naujus kadrus :). Būna, kad taip ir neįstengiu nufotografuoti to, ką matau. Reikėtų pamastyti apie fotografavimo pamokas. Nors geriausi kadrai man išeina nesistengiant :).
Augalų spalva, forma, metami šešėliai vis keičiasi su saulės apšvietimu. Stebėti visa tai teikia labai didelį malonumą. Užmiršti vargą, kurį įdedi sodindamas, ravėdamas, kaupdamas, karpydamas, tręšdamas. Tiesiog būna gera.











4 komentarai:

  1. labai gražūs Jūsų gėlynai Aukse, daug meilės ir rūpesčio įdėta.. ir Jūs teisi fotografuoti reikia su saulės pakylimu ir nusileidimu.. tada ištiesų gražiausi kadrai..

    AtsakytiPanaikinti
  2. Šįryt su kavos puodeliu po Jūsų sodą taip pat pasivaikščiojau.. Žinoma, (deja), prie kompiuterio ekrano. Ką galiu pasakyt.. Alpsta širdis, gėlynų manija dar paūmėjo. Esu beveik žalia gėlynų komponavime, norėčiau mokėt derint augalus kaip jūs. Pasižiūriu į savo gėlynėlius, ir, žiūrėk, regis, reik beveik pusę perkonstruot. Nedraugauju su spygliuočiais, nors žinau, kad jie tikrai prideda gėlynams architektūriškumo ir žalumo visais metų laikais.. Taigi, ačiū už įkvėpimą..

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Angelina, labai smagu skaityti jūsų žodžius. Ačiū jums. Galiu jums pasakyti, kad žiūrėdama į savo gėlynėlius, aš visada noriu ką nors perdaryti :) Ir tie perkonstravimai vyksta kiekvieną pavasarį. Vis ieškau geresnių derinių ir tai yra labai smagu. Taip kad tikrai galiu jus patikinti, kad neesu ir aš kažkokia profesionalė, bet bebandant, atsiranda ir kažkas panašaus į teisybę :) Svarbiausia, kad tai teikia malonumą :) Ir garantuoju - jūs tikrai surasite savo gražiausius derinius !
      P. S. su laiku supratau, kad lapuočiai medžiai ir krūmai man patinka labiau nei spygliuočiai ;)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...