2014 m. rugpjūčio 11 d., pirmadienis

ATSINAUJINIMAS

Ach ta vasara,  ji tokia greita, priešingai nei aš. Pirmasis įrašas jos pabaigoje :).
Bet šiandien apie problemą, kurią savo sode verkiant privalėjau išspręsti.
Veją nuo akmenėlių pries dešimtmetį buvau atskyrusi žalia plastikine juosta, kuri laikui bėgant išsikraipė, išlindo gerokai į viršų, todėl atrodė negražiai ir trukdė pjauti veją. O fotografuodama savo augaliukus, stengdavausi visais būdais, kad ji "neįlystų" į kadrą. Žodžiu,  man mirtinai atsibodo jos kaimynystė.

















Dovilės Ivanauskienės nuotrauka.







Jau ne pirmus metus ketinau sutvarkyti šį reikalą, bet, kaip dažnai atsitinka, vis neprisiruošdavau pasidomėti alternatyviais būdais, kaip tvarkingai, praktiškai ir kokybiškai atskirti veją nuo akmenų juostos. Teko girdėti, kad yra plastikiniai bortai, kurie gelbėja tokiose situacijose. Bet kaip jie naudojami, taip man ir liko neaišku. 
Šiais laikais Google ir Facebook pagalba galima išspręsti beveik visas problemas :) Taigi, aplinkybės taip jau susiklostė, kad susipažinau su Plastbort plastikiniai vejos bortai direktore Dovile, kuri ir pasiūlė savo pagalbą ir puikų produktą. 
Vieną gražų rugpjūčio rytą, lyg burtų lazdele mostelėjus, negražioji žalia juosta buvo viesiems laikams pašalinta, o į jos vietą tvirtai ir patikimai išsitiesė plastikiniai bortai. Labai tvarkingai, dailiai ir stipriai, sutvirtinti metalinėmis vinimis, kad  žiemą šaltis neiškilotų, jie puikiai atliko savo paskirtį. Dar labiau pasigilinus sužinojau, kad jie gali būti išlankstomi gražiausiais vingiais, o vingiuojančios gėlynų linijos - tai mano silpnybė. Turėsiu tai galvoje - ateičiai :)


























Palyginimui PRIEŠ ir PO




















Dovilės Ivanauskienės nuotraukos.






Skirtumas ryškus tiesa ? Praeis dar kiek laiko, ir aš vėl leisiu savo akmenėliuose dygti našlaitėms, neužmirštuolėms, lobelijoms  ir net beržams su jazminais (jiems kažkodėl labai patinka ten sėtis).

Rezultatu esu laaaabai patenkinta :). Dabar manęs neerzina negražios žalios spalvos apibrizgęs senosios plastikinės juostos kraštas. Tvarkelė ! Trinu iš pasitenkinimo delnais :) Ir vyras, pjaudamas žolę, dabar neburbės, kad gadinasi peiliai...




























Už šį atsinaujinimą ir nuostabiai greitai bei kokybiškai atliktą darbą  esu dėkinga  įmonės  Plastbort plastikiniai vejos bortai direktorei Dovilei ir jos šauniai ir darbščiai komandai. Tikrai labai smagu buvo su jais susipažinti ir pabendrauti. AČIŪ JUMS :)

Trumpa pertraukėlė atsigaivinimui, nes saulė spigino kaip patrakus.


Taip pat labai AČIŪ Linai - modernių želdinimo kursų "Geltonas karutis"   organizatorei, kuri kartu su LRT televizijos laidos "Labas Rytas" filmavimo grupe filmavo visą procesą, pati mokėsi tiesti plastikinius bortus ir šia patirtimi dalinsis su televizijos žiūrovais.


Smagi nuotrauka atminčiai :)

6 komentarai:

  1. Автоматический перевод перевел черте что))) Ауксе, как называется эта штука? Здорово получилось, спасибо за идею!
    п.с. И в телевизор даже попала))))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Олечка, эта штука называется пластиковыми бортами :). Ими можно отделить газон от цветника или, как у меня, отделен газон от камней. Они почти незаметны, достаточно легко монтируются и немешают косить траву. Одни плюсы :) Я очень довольна результатом.
      В телевизор попал только мой сад :)

      Panaikinti
  2. Ауксе, как приятно смотреть на молодые лица, ребята отлично поработали. Наверно, вам их работа обошлась не очень дорого? Я бы тоже с удовольствие поставила такие бортики, устала попалывать камни вокруг клумб...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Надежда, очень практичны эти пластиковые борты, советую. И эстетичны, их почти невидно. У нас цены этих пластиковых бортов совсем разумные. Результат того стоит :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mačiau šitą reportažą. Gaila, kad tiek mažai kiemo vaizdų teparodė. Pastebėjau didžiulį melsvės kupstą- kiek jam metų?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tos melsvės, kurios matėsi filmuojant reportažą, yra vienos iš nedaugelio augalų, kurios nebuvo persodintos nuo jų pasodinimo. Joms yra 8 metai. Kupstas viduje jau pradėjo plikti. Gal reikėtų atnaujinti, bet gaila judinti, nes reikės keleto sezonų kol pasieks dabartinį dydį.

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...