2011 m. lapkričio 9 d., trečiadienis

Lapkričio žiedai

Šiandien, atrodo, jau beįsibėgėjančio lapkričio dieną, ir vėl švietė saulė, ir vėl buvo labai graži rudens diena. Darbų sode liko jau visai nedaug: baigti grėbti lapus (aš jais mulčiuoju daugiametes gėles, vietoj durpių), kai pašals, užpilti durpėmis pasodintas svogūnines gėles, apdengti eglišakėmis rožes (šaknys jau apkauptos sausų žemių ir komposto mišiniu), nukirpti daugiamečių gėlių stiebus. Bet įdomiausia tai, kad paėmus sekatorių į rankas teko jį padėti į šoną ir ieškoti fotoaparato, nes dar tebežydinčių augalų buvo daugiau, nei tų, kurie jau nebeturi ką parodyt. Keista, kad dar yra žydinčių gėlių, nes ir lapų ant medžių jau beveik nebeliko (atrodo, kad raudonlapiai krūmai yra patys atspariausi šalnoms - jie vis dar su lapais - putinlapis pūslenis, pūkenis, gražiažiedė veigelė, Tunbergo raugerškis).
Taigi lapkričio žiedai :
Astrancija (Astrantia) "Ruby Star" - žydi tikriausiai nuo liepos vidurio iki šiol (nuostabi daugiametė gėlė).


Žiognagė - žydėjimo čempionė (žiedus skleidžia nuo gegužės iki dabar).

Levandos

Gaurė

Chrizantema

Nežinau šio augalo pavadinimo, bet atsivežiau jį iš močiutės darželio prieš kelis metus, o dabar jis pats sėjasi ir dygsta pačiose keisčiausiose vietose.


Lobelija - pati pasisėjo, pati sau pražydo (patinka man, kai augaliukai patys sau vietą susiranda :)


Vis dar tebedžiugina kvapieji žirneliai.







    

5 komentarai:

  1. Aukse, augalas iš močiutės - vaistinis skaistenis, Tanacetum parthenium ;) O astrancijos - tikrai nuostabūs augalai, ar ne?
    Smagu, kad atsiranda naujų lietuviškų sodo blogų

    AtsakytiPanaikinti
  2. Rasa, labai ačiū už pirmąjį komentarą (džiaugiausi kaip vaikas). Pradėti rašyti savo sodo dienoraštį įkvėpė vienas labai geras pavyzdys ;).
    Žiemą, kai prasidės sniegas ir šalčiai, pradėsiu augalų inventorizaciją. Dabar "augaliukas iš močiutės " turės savo tikrąjį vardą :).
    O už tai, kad pažinau astranciją, vingirį, kemerą ir kt. puikius augalus esu be galo Jums dėkinga.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  4. ar zinote ,kad skaistenis gydo migrena ir spuogus

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...