2016 m. sausio 15 d., penktadienis

NACIONALINĖ TULPĖS DIENA OLANDIJOJE

Rytoj (sausio 16 d.) Olandijoje  bus švenčiama Nacionalinė Tulpės diena. Trečią sausio mėnesio šeštadienį Amsterdame Damo aikštėje yra sukuriamas laikinas tulpių sodas iš daugybės nuostabiausių įvairiaspalvių tulpių (apie 200 000 vnt.). 
 Taip pažymimas tulpių atidarymo sezonas Olandijoje. Ta proga Kiekvienas, atėjęs į šį sodą, gali pasiimti labiausiai patikusią tulpę (jei pasiseks ir ne vieną).  O svarbiausia, kad tulpės būna su svogūnėliais, todėl visai įmanoma jas pabandyti išsisaugoti (pasisodinti). Rytą tulpių sodas būna aptvertas, kad žmonės galėtų pasigėrėti jų grožiu, na, o kai atidaromas įėjimas, visi čiumpa savo nusižiūrėtus trofėjus. Norint patekti į sodo vidų reikia ateiti anksčiau ryte, nes norinčių būna tikrai nemažai -  įprastai apie 10 000.   Jau naktį tulpės atvežamos į aikštę ir pradedamos ten dėlioti, kad vaizdas būtų kuo įspūdingesnis.
 
 
 
Kadangi šiuo metu Nyderlandai pirmininkauja Europos Sąjungos tarybai, tai 2016 metų Tulpės šventės tema - "Europa". Tulpės diena Olandijoje pirmą kartą paminėta visai neseniai tik prieš ketverius metus (2012), bet tradicija būtent Damo aikštėje grožėtis tūkstančiais tulpių lieka ta pati kasmet.
Aš taip pat jau sausio mėnesį pradedu laukti pirmųjų tulpių žydėjimo. Todėl su džiaugsmu prisidedu prie šios nuostabios šventės savo tulpių nuotraukomis :) 









 
 

5 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...