2015 m. rugsėjo 1 d., antradienis

PRABĖGUSIOS VASAROS SODO VAIZDAI

BIRŽELIS
 
Viskas žalia, šviežia, svogūninių gėlių pasirodymas pasibaigė, po truputį įsijungia daugiametės. 
 


Birželis - šalavijų žydėjimo metas.


Vasaros vakarai turi savo ypatingą šviesą, kurioje augalai atrodo ypač gražiai.




Porą savaičių nepjauta veja pražydo dobiliukais ir vėdrynais. Sakyčiau visai simpatiškai atrodo :)


LIEPA
 
Liepos pradžioje sode pakvimpa rožės. Tai mėnuo, kai nuo žiedų gausos sukasi galva. 





RUGPJŪTIS
 

Rugpjūtį visada labai laukiu dekoratyvinių žolių ir šluotelinių hortenzijų žydėjimo.







20 komentarų:

  1. Labai gražiai jums parodyti savo gražus sodas laikotarpiu nuo birželio iki rugpjūčio. Didis yra ketvirta nuotrauka. Linkėjimai.

    AtsakytiPanaikinti
  2. NUOSTABU:) :) :)- labai pasiilgau Jūsų...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū !!! Kad Jūs žinotumėte, kaip gera skaityti Jūsų žodžius ;)

      Panaikinti
  3. Atsakymai
    1. Thank you, Ewa :). It's very nice that you visit my blog.

      Panaikinti
  4. Kaip smagu paskaityti jūsų įrašą ir pažiūrinėti nuotraukas. Sodas veša ir traukia žvilgsnį. Man labai gražus hortenzijos ir miskanto derinys apskutinėje nuotraukioje. Ar ši hortenzija ne „Pinky Winky“?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiū, Vaida :) Malonu, kad neužmirštate ir užsukate į svečius. Taip, iš tiesų paskutinėje nuotraukoje šluotelinė hortenzija 'Pinky Winky' ir miskantas ‘Kleine Fontane’ . Pastarasis geras tuo, kad gana anksti pradeda žydėti.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Твой сад, Aukse, так хорош во все времена года! Травы добавляют интерес, и мне нравится розово-сиреневая цветовая гамма.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Татьяна, спасибо ! Как я рада, что Вы заходите ко мне в гости ! Я пишу все реже и теряю интерес к моему блогу. Но когда я получаю весточки от своих любимых блогерских друзей, я бываю так счастлива !
      В последние годы я очень заинтересовалась декоративными травами и их хочу видеть еще больше в своем саду. И да, розовое - это моя слабость :)

      Panaikinti
    2. Aukse, я очень понимаю насчёт блога. Но если получится хотя бы один пост в месяц - это уже хорошо!
      Очень жалко, когда хорошие блоги затихают.

      Panaikinti
  7. Aukse, jūsų sodas yra nuostabus ir nepakartojamas... O jau tas viso ko vešlumas! Matyt, daug meilės gauna augalai :))) Ryte išėjusi į tokį sodą, nežinočiau ką pasirinkti - ar terasoj pasėdėti, ar šalia gėlių ant pievos prisėsti, ar nuo sūpynių gėrėtis tokiu grožiu :) Ačiū, kad dalinatės. Ingrida

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui, Ingrida, už malonius žodžius ! Sodas jau pradeda suaugti: krūmai sutankėjo, daugiamečių gėlių kerai išplatėjo, medeliai pasiekė reikiamą aukštį. Tikrai darosi jaukiau ir maloniau pasėdėti ir tiesiog nieko neveikti. Kiekvienam sodui reikia laiko, kad jis atskleistų savo grožį. Ir labai gera visa tai stebėti ir laukti ;) Ir labai džiaugiuosi, kad tai įdomu ne man vienai :)

      Panaikinti
  8. С удовольствием посещаю ваш сад, Ауксе, и уже не первый раз. Очень приятные сочетания. Мискантус Kleine Fontane зацветает раньше, чем Flamingo? Тоже люблю травы. Но мой сад маловат для них. Приоритет составляют все же розы. Но уже немного успокаиваюсь на их счет. И да, свой блог забросила. Но посмотрев ваш, наверное продолжу писать. Самой приятно иногда перечитывать.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Елена, мне очень приятно, что Вы читаете мой блог и находите в нем что-то интересного для себя. Мискантус Flamingo есть у меня в саду, но он еще не цветет, а Kleine Fontane - уже в полном цвету. Этот мискантус достаточно компактный и ранний, а вот Flamingo - великан. Мискантусы - хорошие растения - советую :) Розы мне тоже нравятся, но за ними очень надо присматривать :), и почва у меня в саду песчанная, не хотят они буйно цвести . У вас розы - просто роскошные !

      Panaikinti
  9. Tai nuostabiausias sodas, kokį esu mačiusi Lietuvoje... Nepaprastai, neapsakomai gražu. Tai yra tobulai pasiekta pilnatvė.. Tai yra visiška darna.. Pamačius, netekau žado, nes tai mano vizijos sodas, toks, kokio pati norėčiau, bet per 8-is metus nepavyksta išgauti, :) pas mus nėra net 10-adalio Jūsų sodo grožio. Džiaugiuosi, kad dalinatės, ir su nekantrumu laukiu naujų nuotraukų ir įrašų.ačiū!

    AtsakytiPanaikinti
  10. Net ausys ir skruostai užkaito nuo Jūsų pagyrų :) Labai labai AČIŪ už tokius nuostabiai šiltus ir nuoširdžius žodžius ! Gera juos skaityti... Aš tikrai tikiu, kad Jūsų sodas taip pat kerinčiai gražus, tik mes dažnai neįvertiname savo triūso (sprendžiu pagal save) ir pas kitus atrodo viskas geriau. Aš apsižvalgiusi savajame kieme tikrai rasčiau, ką pakeisti. Bet gal netobulybėje ir būna tas išskirtinumas, kurio nėra pas kitus :) Todėl linkiu džiaugtis ir mylėti savo sodą, jį puoselėti, na ir nebijoti kažką pakeisti jeigu labai labai norisi ;)
    Kartais man atrodo, kad jau išsissėmiau ir, kad mano sodo vaizdai tiems, kas čia užsuka, jau atsibodo (nes ką gali naujo parodyti per penkis metus (tiek jau rašau savo blog'ą). Bet kai gaunu tokius šiltus komentarus, norisi šypsotis, džiaugtis ir dalintis savo patirtimi su kitais. Tikrai esu Jums be galo dėkinga, nes žinau, kad mano prie kompiuterio praleistas laikas nenueina veltui :)
    Gražios Jums dienos !

    AtsakytiPanaikinti
  11. Na, peržiūrėjau visus įrašus nuo pirmo iki paskutinio :) Nepabodo nėi viena nuotrauka, ir tikrai neišsisėmėte, tiesiog subrandinote savo sodą, ir galite tiesiog gėrėtis - pasakiškai gražu. Turite nuostabų pajautimą kaip derinti, sudėti.. nes augalų gausybė, ir jie taip harmoningai vienas kitą papildo.. Man kilo klausimas, kaip jie taip tarpsta ir bujoja? Atrodo ir medžių sklype yra, ir tujos auga, ir krūmų nemažai. Meta juk jie ir šešėlius, ir šaknys siurbia maisto medžiagas, o sau augalai, (sakote priesmėlis?)tarp jų įsipaišę lyg niekur nieko, ir tarpsta, ir statūs kaip žvakės.. Toks dabar įkvėpimas pagavo, reikia kažko imtis, kažką daryti.. :) greičiau tas pavasaris ateitų.

    AtsakytiPanaikinti
  12. Dėkui už kantrybę :)
    Taip, iš tiesų sodas paaugo, gal dar ne visai subrendo, bet tikrai jau eina brandos link. Jau teko ne vieną ūgtelėjusį krūmą iškasti ir išvežti į sodybą, nes pradėjo trūkti erdvės. Jau yra ir šiemt kandidatų, kurie iškeliaus :) Palieku tik tuos, kurie man tikrai tinka, gerai auga ir negalėtų augti sodyboje, nes erdvės ten didesnės,kitoks dirvožemis, bei nėra tokio mikroklimato, kuris yra šiame sode. Čia šilčiau.
    Praeiti metai buvo ekstremalūs man pačiai ir mano sodui taip pat. Tiesiog negalėjau jam skirti tiek laiko, kiek įprastai skirdavau. O skirdavau tikrai nemažai. Bet žinot ką ? Mano pačios didelei nuostabai augalai išgyveno visai neblogai, net ir per tas sausras, kurios buvo gana ilgą laiką. Laistydavau dvigubai mažiau. Išvada - augalai pakankamai paaugo, savo laja susikūrė pavėsį šaknims. Medžių metamas šešėlis taip pat buvo tam tikra apsauga. Netręšiau visiškai, ką anksčiau darydavau kelis kartus per sezoną, ravėjau minimaliai. Net ir augančios piktžolės sudarė tam tikrą mikroklimatą, kuriuo augalai padėjo vienas kitam išlaikyti drėgmę. Būdavo savaičių, kai sodas panašėjo į džiungles :) Bet jis išgyveno. Vadinasi, reikia turėti kantrybės kokius tris- keturis metus leisti daugiametėms gerai įsitvitinti, jas palepinti (sveiko proto ir individualaus augalų poreikio ribose :) Dar vienas dalykas - rinktis ilgaamžius augalus, kurie su metais stambėja ir gražėja, jų nereikia atnaujinti. Taigi pasidomėti augalo auginimo sąlygomis ir stengtis, jas patenkinti. Jeigu mėgsta pavėsį, tai sodinti pavėsyje, jeigu saulę - tai saulėje. Na žinoma be išimčių neapsieinu, daugelis augalų visai kantrūs ir gali iškęsti jiems nebūdingas sąlygas ir prisitaikyti.
    Aš kompostuoju žaliąsias atliekas ir pavasarį bei rudenį stengiuosi kompostu pagerinti dirvožemį, nes smėlis, tiesiog "suvalgo" tą mano kompostą :) Aišku augalams irgi tenka kompostėlio, o jie tikrai jį mėgsta. Pavasarį tręšiu ir mineralinėmis trąšomis. Po žydėjimo vasarą karpau nužydėjusius žiedynus, kad augalai neeikvotų jėgų sėklų brandinimui. Na tai pagrindiniai dalykai, kuriuos darau savo sode. Ten visada yra ką nuveikti.
    Labai suprantu tą jausmą, apie kurį rašote :) - aš taip pat laukiu pavasario, nes galva pilna idėjų ir minčių, ką reikės nuveikti ;) Sėkmės jums ir pasidalinkite savo rūpesčiais ir džiaugsmais iš savo sodo. Iki malonaus :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...